Det känns tungt nu, men det kommer bli lättare

Telefonen ringde igår förmiddag och jag slängde mig nästan på telefonen. Det var Jönköping. De efterfrågade något frågeformulär inför operationen som jag skulle ha fått med posten, men det har inte jag. Kanske kommer det imorgon. Och då ska det fyllas i och skickas direkt.

Sjuksköterskan i telefonen var jättebra och tydlig. Det kommer bli operation. Antingen första eller andra veckan i januari. Det innebär att det blir operation redan nästa vecka, eller veckan efter. Jag tackade jättemycket för den snabba operationstiden, men sen när jag la på började allt sjunka in. Och egentligen borde jag jubla. Jag borde nästan vilja skrika av glädje. Men istället kände jag mig alldeles tom. Och när jag ringde mamma kände jag mig fruktansvärt ledsen. Irriterad. Frustrerad. Och så sa jag något till både mamma och pappa som jag egentligen nog inte menar - Jag vill inte operera axeln.

Grejen är den att jag har gått med min axel ur led i över 80 dagar. Jag har börjat hitta en vardag. Jag har börjat vänja mig. Jag vet hur man flätar och plattar håret med en axel ur led. Jag struntar i kniven och klipper maten istället. Jag har börjat vänja mig vid att inte kunna ha jeans. Jag har börjat lära mig att hantera smärtan och ändå kunna hitta på saker. Med ett stort leende på läpparna.

Jag har gjort denna operationen innan. Två gånger. En gång på varje axel och jag kan hitta blogginlägg där jag skrivit att jag aldrig mer vill genomgå detta igen. För axeloperationerna är de jobbigaste operationerna av alla (minst) 25 som jag har genomgått. Veckorna efteråt är riktigt dryga och jobbiga. Sex veckor. Jag vill spy när jag tänker på det. Jag mår illa på riktigt. Och så gör det ont i mig. Nästan som att bara tanken skadar mig.

Jag vet att det kommer bli bra tillslut och jag vill egentligen bara att axeln ska bli bra igen. Jag har pratat med fler kompisar och alla säger samma sak. Jag måste göra detta nu. Och det kommer bli bra. Om tre månader hoppas jag att jag står på flygplatsen, drar min egen resväska och att allt är där det ska vara.

Gillar