You go girl

Snacka om att jag har varit på ett mindre bra humör. Jag vaknade på ett bra sätt. Mamma kom ner och tände julbelysningen i rummet, gav mig chokladkalendern och sa att julkalendern började snart. Sen åt vi mysfrukost , innan pappa körde mig till träningen. Meeen efter frukosten och innan träningen gick något snett. Mitt knä låste sig när jag gick. Och sen i bilen kändes det grötigt inne i knät och jag mådde inte bra.
Träningen med knät gick inte alls bra. Knät var instabilt åt så gott som alla håll och jag var mest irriterad på knät. Men axlarna var superbra!!! Iallafall så blev det ingen skola. Jag kunde inte ens byta om från mina träningsbyxor. Försökte flera gånger, men när jag drog rätt knät för säkert tionde gången struntade jag i det. Jag blir så otroligt trött. Knät var bråkigt i fredags, men bra i lördags. Igår hoppade de några gånger när jag gick, vilket inte alls är bra. Förmodligen sätter jag ner foten i fel vinkel, men det hjälper ju inte om vi inte vet hur. Knät gör mig så ledsen för det går ut över mitt privat liv. Ingen skola idag och ni vet hur det tar kol på mig! Just det med att missa skolan är ju det jag tycker är jobbigast. Mitt knä har hoppat ett x-antal gånger idag. Jag har dragit rätt det mååånga gånger och sen har mamma hjälpt mig. Fingrarna börjar bli trötta av det. Det krävs ändå lite kraft, det räcker inte att peta på det. Jaja! Jag har gjort ett schema den närmsta veckan. All sorts styrketräning för högerben ska bort. Istället ska jag börja om från början. Så som vi gjorde förra året. Jag ska kunna gå på knät utan att det hoppar ur led. Jag vill kunna börja lita på knät igen. Nu till en början blir det hård träning, men utan vikt. Varje morgon innan skolan blir det en stund på löpbandet fram till knät inte hoppar. Jag kommer vara stenhård och oavsett hur trött jag än är SKA jag upp och träna det. Förra gången var det ju de enda som faktiskt hjälpte.
Nog pratat om de negativa. Vi tränade ju axlarna också! Och än en gång gick det väldigt bra. Tillochmed bättre än i fredags - tycker jag. Min höger axel , asså jag kan knappt beskriva min glädje över den. Den är så otroligt bra och bättre än vad jag vågat drömma om. Idag har jag övat på att skriva för hand inför nästa veckas matteprov och tro det eller ej , men man kan faktiskt läsa det haha! När jag tänker efter och inte låter knät ta min energi tycker jag att livet är väldigt bra. Jag kan ha jacka på mig igen. Mina axlar är på plats. Jag har ingen operation planerad och bortsett från idag går jag ju faktiskt i skolan. Mitt knä är ett enormt bakslag som vi kommer att fixa. Precis som alla andra gånger. Men vissa dagar är jobbigare än andra och kanske var det en sådan dag idag. Imorgon börjar vi om. Ny energi och ingen energi åt knät. Min klocka är ställd otroligt tidigt och för att börja dagen med så bra förutsättningar som möjligt ska jag träna innan skolan. Nu ska mitt knä bli bra. Bättre än bäst - Lika bra som mina axlar är. Jag menar, om mina axlar blev bra då kan mitt knä också bli bra!

Gillar

Kommentarer