Vi kommer inte ge oss, men jag börjar bli tröttJag är äckligt trött, frustrerad och besviken. Jag ska berätta en del för er. Men det är så svårt, hur börjar man en berättelse som man inte vet slutet på?
För er som inte vet det så gick mitt knä sönder i maj. Benet bara vek sig och sedan den dagen har jag knappt kunnat stå på mitt ben utan att det går 30 grader bakåt. Vi spenderade flera timmar på akuten där de inte gav oss särskilt mycket hjälp och de la över typ allt på min sjukgymnast.
En vecka senare hade jag fått träffa min läkare och mitt knä var MR röntgat. Min läkare hade sagt till mig att hon skulle höra av sig så fort hon fått svar.
Iallafall, eftersom jag varken kan stå eller gå utan mitt knäskydd så behöver jag ett till knäskydd att ha när jag duschar för när mitt knäskydd blir blött/fuktigt får jag massa sår och utslag. Än så länge har jag duschat på ett ben vilket blir farligt för om jag halkar utsätter jag övriga kroppsdelar. Tänk om jag trillar med min axel som fortfarande räknas som nyopererad?..
Att få ett till knäskydd är lättare sagt än gjort. Vi ringde ortopeden och bad om en remiss, habiliteringen ringde ortopeden och bad om en remiss och ifrågasätte varför det tog sån tid.
Tillslut fick vi veta det, min läkare vill inte skriva en remiss. Det kostar för mycket och hon menar på att mamma och pappa kan ju hålla mitt knä när jag duschar. Det där är INTE att hjälpa patienten till ett normalare liv. Hade hon själv velat ha sina föräldrar hållandes på hennes knä när hon är naken och ska duscha?! Jag tvärvägrar. Och det värsta är att hon säger inget till oss och hon vägrar ringa oss .
Vi har väntat på att min läkare ska ringa i över en månad, men hon har ju inte ringt om knäskyddet.. Vi var helt säkra på att hon skulle ringa nu om röntgenbilderna för svaret kom ju i måndags.
Men där hade vi fel. Hon har vidarebefordrat till min andra att inget är av och att hon inte har tid till att ringa. Jamen okej, mitt knä går fortfarande inte att stå på och hon kommer inte ringa oss. Ska vi bara låta tiden gå och vänta? Och vad är det vi väntar på? Mitt knä har visat att det inte mår bra genom att vara blått, svullet, rött, ökad rörlighet och det går inte att stå på det. Något är inte som det ska vara.
Min läkare vägrar ringa upp oss. Vi får inte tag i henne på något sätt. Jag är så äckligt besviken att jag inte vet vad jag ska göra.
Idag efter sjukgymnastiken gick jag och Emilia bort till ortopedmottagningen. Jag pratade med en sjuksköterska och jag berättade allt. Hen kan inte göra något mer än att lämna ytterligare en lapp till min läkare.
Som tur är så har jag en stark familj som inte ger sig, men man ska inte behöva hålla på såhär. Jag är så sjukt besviken, eller rättaresagt vi är sjukt besvikna.
Gillar

Kommentarer

Nenne,
Finaste, bästa Moa. Älskar dig ❤️
None
Din ost,
Du är bäst och jag älskar dig❤️ Jag finns alltid här och du kan prata om allt med mig Jag blir såååå himla arg,frustrerad och ledsen Du förtjänar absolut inte detta ❤️ Vi ska aldrig ge upp hoppet❤️ Du är den bästa, Finaste, sötaste, snyggaste, omtänksammaste, hjälpsammaste Konstigaste humorn Positivaste personen jag känner ❤️ Man kan inte beskriva dig med ett annat ord än perfekt Älskar dig affroguddinnan❤️
None
Louise,
Du är otroligt stark! Och det beundrar jag
None
Lotta ,
Finaste Moa, efter alla dessa turer kan jag inte fatta att du har ett team runt dig som bara löser det så att du slipper köer och allt annat. Du ska bara få all hjälp och hjälpmedel som finns i denna värld. Specialisterna finns ju! Många styrkekramar ❤️ Lotta
None
Kent,
Blir så förbannad när jag läser vad du är utsatt för. Kunde inte somna igår när jag läst detta, var arg så jag skakade i hela kroppen. Älskade Moa, att du ska behöva gå igenom detta och sen till råga på allt drabbas av en sådan nonchalant, feg och empatilös människa. Man kan knappt ta in det. Denna läkare... Är för dyrt?!? Är det vad hon tycker? Allvarligt, hon borde inte vara i den positionen att bestämma det på egen hand om hon inte kan sätta sig in i patientens situation. Det är inte klokt! Jag kan berätta för henne vad som är för dyrt. Att ha "chefer" som inte VÅGAR ta ansvar att ringa tillbaka eller kontakta personer själv, utan istället ser till så deras "underhuggare" får göra det istället, är inte bara fegt, det är ynkligt. Eftersom inte person i fråga inte har tagit beslutet kan de naturligtvis inte heller prata i sak. Detta renderar ju naturligtvis i flera samtal, tar mer tid från verksamheten, sänker moralen hos personal OCH patient och då sitter samtidigt vederbörande läkare med en HÖG lön för att man ska kunna hantera detta och gör inte det. DET ÄR DYRT! Ett knäskydd?!? Herre Gud!!! Hon borde skämmas! Vad kan det kosta?!? En timmes samtal med olika medarbetare på sjukhuset måste kosta mer för Region Skåne än vad ett knäskydd kostar. Hur kan en sådan människa få jobba med detta. Har de ingen personlighets test på sina anställningar eller utbildningar. Någon borde ju ha tänkt eller reagerat och påpekat för vederbörande att "detta kanske inte är ett jobb för dig". Att allt inte går rätt till inom sjukvården, det vet jag alldeles för väl, men detta går över alla gränser. För dyrt med ett knäskydd för att ge en medmänniska en något drägligare vardag? Hur är man funtad då? Att inte ringa tillbaka på 6 veckor är inte okej, det är patetiskt. Har kollat runt lite på nätet, var man kan klaga och ta upp liknande situationer. Skickar med en länk här. Vill eller orkar ni inte själva anmäla så gör jag det och driver det. Inga problem,
None
Agnes Finch,
Du är stark Moa! Sluta aldrig att fortsätta kämpa! Jag tänker på dig <3
None