Nya saker på gång

Hallå! Nästan tre dagars frånvaro här ifrån och jag tycker att bloggen nästan börjar skrika efter inlägg och uppdatering igen.

Vi kan ju börja med operationen. Tyvärr så kunde han inte lossa på senan som vi hade hoppats på... Så det kommer nog inte vara någon större skillnad på tummen från innan operationen. Steloperation finns som alternativ för då kommer tummen bli sträckt igen , men för mig är det inget alternativ. Att steloperera ytterligare en led i tummen är big no för mig!! Förutom det så gick väl allt bra. Sövningen flöt på bra. Lite dryg väntetid så jag sövdes inte förrän runt tio i tolv , men storebror hjälpte till att fördröja tiden haha!
Jag var ovanlig pigg. Vaknade 14.10 oc lämnade sjukhuset 15.06. Innan hemfärd var jag tvungen att gå på toaletten och äta något. Det blev en rostad macka, ett halvt glas mjölk och den obligatoriska choklad mjölken. Jag nästan slängde i mig allt för det var verkligen inte bra att sitta där. Tidigare har jag ju klassats som barn och en säng att ligga i efter operationerna har alltid varit en självklarhet, fram tills nu. Jag fick en stol till vi skulle åka hem. Väldigt stort minus. Annars var allt bra!

I onsdags åkte jag först in till skolan en runda och sen spenderade jag förmiddagen i soffan. Jag tittade på någon film från skolan och bara tog det lugnt. Åt lite lohilo, men annars var jag inte särskilt sugen på mat eller dryck. Smärtan var låg och kontrollerbar.

Framåt eftermiddagen var jag vääldigt rastlös och lite smått hungrig. Vilma köpte med sallad från stan och vi lunchade ute i solen.


Fredagen började med lite skola. SÅ himla skönt att sitta i skolbänken lite och snacka med kompisarna!
Jag åkte hem runt tio (?). Knät började göra ont och bråkigt. Runt elva var det inte alls bra. Senan bakom knät fastnade och gömde sig på ett sätt som den inte har gjort tidigare så jag fick "gräva" fram den med fingrarna. Det gjorde väldigt ont och jag tror det var första gången på tre år som jag fick ringa och ställa in sjukgymnastiken. Och ni vet ju hur sur jag blir då.. Jag var väldigt irriterad på knät och visste inte riktigt vad jag skulle göra. Tillslut gick jag ut och satte mig i solen, försökte plugga och tejpade knät. Runt 13-tiden var det bättre och 14 hade senan inte gömt sig på ca en timme. Så kvällens planer behövdes inte ställas in. Jag åkte in till stan, mötte upp en kompis och tog tåget. Strosade i någon affär och åkte med mamma sen. Hon släppte av oss i stan och det blev glass i de otroligt varma sommarvädret..

På kvällen hade vi en "tjejkväll" här hemma. Pappa var iväg, så det var jag, mamma, Vilma, Emilia och några kompisar. Jag och Vilma fick en underbar idé - vi tältar! Sagt och gjort, så tältade vi från fredag till lördag.

Nu idag har vi varit i stan. Mamma och pappa ska iväg ikväll och jag, Vilma och Emilia tänkte ut och äta. Men känns inte så optimalt med knät.. Så vi kör nog take away. Vi upptäckte att vår favorit restaurang har take away också! Sååå isåfall blir det nog någon god (glutenfri) pastarätt för mig, hehe.

Gillar

Kommentarer