Nu fortsätter vi framåt igen!

Axeln är i led och röntgen ser perfekt ut. Jag sitter med bilden liggandes här på bordet framför mig och jag kan inte låta bli att le när jag jämför den med röntgen bilderna innan operationen. Det är sån otroligt skillnad! Positiv skillnad såklart, haha.

Vi var beredda på lång väntetid, men jag tycker ändå att det gick hyfvsat snabbt. Jag har träffat min PAL-läkare och varit i kontakt med min läkare i Uppsala. Jag skickade bilden till honom och nu får jag själv känna hur mycket jag kan röra den och inte, vi vet iallafall att det inte finns någon spricka eller liknande. Det är förmodligen en mjukdelsskada och det tar ungefär sex veckor att läka. Fram tills dess får jag själv avgöra hur jag ska röra armen, utan att den luxerar.

Såklart känns det tryggt att veta att axeln inte är skadad invändigt, men drygt att veta att det kan ta sex veckor för den att läka. Menmen, nu vet vi ju och då är det bara till att göra det bästa av situationen. Jag tänker försöka leva på som vanligt och låta axeln anpassa sig efter mitt liv, istället för att jag ska anpassa mig efter axeln. Jag kommer ha axelskydd på natten och när jag inte har jacka på mig och såklart om det gör ont. Jag tror inte det blir bättre snabbare av att jag har axelskyddet hela tiden för då kommer musklerna förtvivna bort, men axeln behöver helt klart vila också.

Idag har jag varit i skolan hela dagen. Jag hade axelskydd på lektionen , men inte när vi gick upp till stan och matsalen. Här hemma i eftermiddag har jag haft axelskydd. Smärtan känns hanterbar och jag försöker att hitta på så mycket som möjligt för försöka "glömma" smärtan. Lättare sagt än gjort, menmen!

Knät har återhämtat sig bra från smällen. Det känns inte alls svullet längre och visst så smäller det fortfarande i det, men inte alls lika mycket. Idag känns allt lite positivare och lättare än igår, men jag antar att ibland känns det lite jobbigare vilket är helt okej! Men bara om man rycker upp sig senare och fortsätter framåt igen. Jag tror jag kör en vilodag idag också och sen från och med imorgon ska träningen vara igång som vanligt igen.
Nu ska jag ta fredag! Vi hörs imorgon igen finisar.

Gillar

Kommentarer