Mysdag

Idag blev det en mysdag. Jag har försökt städa klart i klädrummet och mitt rum. Jag har tömt alla lådor och sorterat. Flera lådor kvar på vinden som ska rensas, men nu är jag en bit påvägen iallafall.
Efter städandet tänkte jag hjälpa Emilia med en sak till kvällen. Jag skulle vispa grädde och den vanliga skålen var i diskmaskinen. Jag tänkte inte mig för och tog en vanlig skål som vi brukar ha fil eller yoghurt i. I början gick det helt okej, fram tills jag tänkte putta ner grädden som hamnat uppe på kanterna med en vanlig sked. Skeden åkte in i elvispen , likaså min hand. Skålen for i vasken och det var grädde i hela köket. Tummen gick inte att böja på och både pekfingret och tummen var väldigt svullna.
Nu är det bättre. Svullnaden har lagt sig och jag kan röra fingrarna precis som vanligt igen. Och jag har lovat att aldrig mer göra om det haha.

Idag när vi var ute och åkte, körde vi förbi en speciell väg som står mig nära. Den vägen åkte jag på flera gånger i veckan i flera år. Ibland cyklade jag i regnkläder och ridvästen var på bara för att få mer plats till morötter i cykelkorgen. Men oftast körde mamma och pappa mig.
Jag saknar fortfarande ridningen, eller rättaresagt stallet. Otroligt mycket. Jag vill stå i en box och mocka. Jag vill att fingrarna ska frysa för att vattnet i hagen har frusit fast. Jag vill sitta uppe på hästryggen och känna glädjen när man landar efter hindret. Jag vill uppleva allt igen!

Gillar

Kommentarer