Jullovets sista dag

Och nu är sista sovmorgonen på jullovet över. Jag gick upp vid åtta idag igen för att hinna få håret uppsatt, längtar himla mycket till jag kan göra det själv. Min höger axel når fortfarande inte bak, eller rättaresagt så kan jag inte lyfta armen så högt ännu.
Min höger axel har verkligen utvecklats sedan jullovet började. Idag klarar jag mig själv mycket bättre. Jag kan fixa min egen gröt och städa undan grytan efter mig, jag kan ladda tandborsten och att borsta med vänsterhand är inget konstigt längre. Jag har anpassat mig efter min situation. Det känns lika naturligt att använda vänsterarm som höger. Men jag dricker gärna med vänsterarm fortfarande. Jag antar att allt inte ändras på en gång! Helt ärligt så trivs jag med att kunna använda båda armarna. Innan alla operationer var jag högerhänt. Jag åt alltid med höger, jag sminkade mig med höger, borstade tänderna med höger - allt med höger. För några veckor sedan gjorde jag allt med vänster, med tanke på att högeraxel var nyopererad. Idag använder jag armarna väldigt olika och jag är varken högerhänt eller vänsterhänt. Jag är betydligt starkare i vänsterarm, eftersom det inte var så länge sedan operationen i högeraxel. Detta gör ju att jag öppnar dörrar med vänster och gör de lite "tyngre" med den armen. Men jag skriver med höger. Jag är fortfarande lite rädd för att använda högerarmen. Allt har gått så fort med den... Nu sover jag förresten utan axelskydd. Jag vet inte om jag berättade det förra veckan? Jag vaknade flera nätter med extrema smärtor i axeln och efter att jag tagit av axelskyddet har de minskat. Kanske någon nerv som blir irriterad?

Nog om mina axlar. Idag ska jag förbereda inför skolan igen. Jag ska kika igenom alla planeringar och därefter ska jag göra en egen planering med träningen och skolarbetet.
I lördags fick jag en julmugg av Emilia. Så tyckte att det passade utmärkt att ha den sista jullovsfrukosten, ellerhur?

Gillar

Kommentarer