Julafton

Min favoritdag. Min favorittid på året. Just nu sitter jag framför brasan med datorn i knät. Mamma och pappa håller på med julmaten, Emilia vilar efter en sen natt och jag har precis bytt.
I morse var vi och åt den årliga skinkmackan på pappas sida. Såklart var det ingen snö, men vädret tillät oss att vara ute utan att frysa ihjäl.

I år ser själva julafton lite annorlunda ut för vår del. Ända sedan jag föddes har vi alltid varit flera på julafton. Pappas syskon, mormor , farmor och hennes sambo och Viktor. I år firar pappas sida med sina respektives sidor, faster jobbar och både mormor och farmor är iväg. Viktor ska inte heller fira med oss, han firar med Jenniefers familj i år. Först ville jag och Emilia resa iväg, , men julafton är trots allt julafton och det blir ju som vi gör det till. Att fira själv med familjen kan ju vara minst lika mysigt! Istället firar vi jul med pappas syskon imorgon, vi firade jul med farmor i onsdags och mormor i November. Och med Viktor igår. Det blir ju ännu fler julaftonar istället!Nog om det. Igår var Viktor och Jenniefer här, samt Vilma. Vi firade som sagt jul och bytte julklappar. Vi var även iväg på picknick - väldigt annorlunda för att vara oss, men väldigt mysigt. Trots nästintill storm haha!


Om exakt en timme och sex minuter börjar Kalle. Kanske tittar jag på hela Kalle i år , för i vanliga fall brukar det bli lite bus med kusinerna mellan de olika kortfilmerna. Sen blir det julbord osv. Åhh älskade jul! Om man kan vara kär i en dag eller högtid så är jag kär i julen.
Gillar

Kommentarer