Jag njuter av att vara utan gips

Jag njuter av att kunna se min tumme. Att jag inte behöver lyfta upp något bandage eller gips för att kunna se tummen. Det räcker med att jag tittar på min vänstrahand så ser jag tummen. För att skydda den nedersta tumleden ska jag ha tumskydd så mycket som möjligt, alltså ska jag ha tumskydd i skolan. Nu när jag kom hem och skulle läsa lite tyska åkte mitt tumskydd på vänsterhand av. Jag passar på att ta av skyddet när jag är själv och inte gör något som riskerar tummen. Jag rör helst inte tummen. Huden är känslig och jag fattas känsel på en del ställen. Men jag tränar tummen passivt
Tycker ni också att tummen ser annorlunda ut? Svullen och.. annorlunda? Jag frågade min läkare när hen tror att svullnaden kommer försvinna, men det är svårt att säga. Min tumme har blivit opererad väldigt många gånger på kort tid så det är inte konstigt att tummen är svullen! Just nu tränar jag den passiva rörelsen flera gånger per timme och jag övar på att sträcka tummen. Tummen är otroligt stel så i nuläget syns det inte när jag sträcker den, men jag har kraft i sträcksenan så jag försöker! För er som inte förstår vad jag menar med att jag tränar tummen passivt tänkte jag visa en bild! 
Med hjälp av andra fingrar ska jag böja ner tumtoppen. Jag kan inte själv böja tummen eftersom jag förtillfället inte någon böjsena. I april ska vi sätta in en ny sena. Denna gång kommer vi att ta en sena från min fot. Förhoppningsvis blir detta bra! Min dröm med vänstertumme just nu är att den opereras så fort som möjligt. Det måste gå tre månader innan vi kan sätta in senan och jag opererades den 11 januari. Så om jag får drömma lite så sätts senan in den 11 april för det innebär att jag kommer kunna sitta upp på hästryggen i mitten av augusti. Efter operationen får jag inte belasta tummen på tre månader, precis de tidigare senoperationerna. Jag är lite ledsen över att det är en sån lång rehabilitering på senskador. Jag vill ju rida, simma, träna, ccykla och mycket annat. Men det är inget att deppa ihop för! Huvudsaken är att mina tummar blir bra. 

Gillar

Kommentarer