Ingen steloperation ÄN - tack vare sjukgymnasten

Efter läkarbesöket hade vi som plan att ladda mobilerna i bilen - MEN laddarna hade slutat fungera så det blev 30 mil utan mobiler, därför inget blogginlägg heller.

Besöket gick bra, eller jag tror det. Jag lämnade sjukhuset med otroligt blandade känslor. Axeln ligger inte helt på plats, men det enda alternativet är steloperation, vilket ingen av oss som befann sig i rummet vill. Ännu minst jag. Jag tvärvägrar att steloperera axeln. Axeln är inte bra, men den är för bra för steloperation & eftersom det inte finns någon annan möjlig operation så kommer vi avvakta i några år.

Jag & min sjukgymnast ska fortsätta träna upp den för att få den ännu bättre, men sen om fem-tio år då är det kanske dags att sätta kniven i . Men inte om ni frågar mig. Det kommer inte sättas någon kniv i min axel så länge det pratas om steloperationer. <3 Tyvärr så har en av senorna/musklerna som läkaren satte fast vid operationen lossnat på grund av den där idioten som hoppade in i axeln & det är den biten som bränner & smäller i axeln. Dessvärre så går den inte att sätta fast igen. Det är givetvis inte bra att den har lossnat eftersom axeln hoppar ur, men det är inte farligt när det knäpper.

Jag känner mig både glad & ledsen. Glad över att axeln är för bra för att stelopereras, men ledsen över att det inte finns ett sätt som gör den helt återställd inom en snar framtid. Jag är väldigt beroende av träningen & kommer vara en lång tid framöver. Flera år. Visserligen så gillar jag verkligen att träna, men det blir samtidigt så skört. Några veckors sjukdom kan innebära flera steg tillbaka - förstår ni? Jag har inget emot att träna, absolut inte!! Jag är bara lite rädd för vad som skulle hända om jag tvingades vara borta från träningen under en längre period. Samtidigt så kan jag kanske göra mer med axeln nu, mot vad jag kunde innan besöket - för oavsett om axeln blir bättre eller sämre så är det bara steloperation/protes som är aktuellt. Det låter flummigt, jag vet.


Nog om framtiden! Min läkare tyckte att jag & min sjukgymnast hade gjort ett fantastiskt jobb. Sjukgymnasten har verkligen byggt upp de muskler som läkaren önskade på ett väldigt bra & effektivt sätt. Trots att axeln flyttar sig så mycket som den gör - så märkte läkaren att axeln har blivit starkare, vilket beror på träningen. Fantastiskt!!!!

Det känns så otroligt bra när läkaren hänvisar till min sjukgymnast så mycket som han gör. Både jag & min läkare har fullt förtroende för min sjukgymnast. Jag tror inte ens läkaren & sjukgymnasten har träffats någon gång - ändå så säger läkaren till mig att hålla hårt & att det är en fantastisk sjukgymnast jag har. & det är det verkligen. Jag är evigt tacksam att jag får lov att träna där så mycket som jag gör.

Nu har vi mängder med träningar framför oss. & jag VET att om det är några som kan träna axeln på plats så är det vi. Det kommer komma bakslag, men vi kommer ta ännu större framsteg!


Gillar

Kommentarer