Hemma i Skåne

(Inlägget är skrivet 10 januari, publicerats lite sent pga ork & tid)

Vi är hemma i Skåne igen.
Onsdagen var verkligen ingen rolig dag. 8.20 fylldes min blokadbedövning på. 8:45 svullnade det sig i halsen, rösten försvann och jag kunde inte svälja eller hosta. Härliga röda utslag på ansiktet och en panikslagen jag. Personalen var snabba på plats. Flera läkare och sjuksköterskor. Det visade sig att bedövningen hade spridit sig upp mot halsen och stämbanden, stämbandspares. Det fick bli flytande hela dagen och så rösten vila. Jag var helt slut och sov mest. Men så behövde ju axeln ändå mig. 10.30 kom sjukgymnasten. Vi skulle försöka byta om och gå bort till toaletten för att tvätta axeln. Men väl inne på toaletten såg jag prickar och allt bara snurrade. Vi försökte några gånger till och trots att allt svartnade sa jag att vi kunde fortsätta. Men tillslut bestämdes det att sjuksköterskorna och jag skulle försöka senare på eftermiddagen igen, så jag fick is på pannan och sen vilade jag igen.

Det fick bli soppa till lunch, men jag minns inte ens hur mycket jag kunde äta. Det blev lite olika tester, sjuksköterskorna kom in och kollade läget och så försökte jag få i mig mängder med olika vätskor. Sen gav mamma mig en puss på pannan och sjuksköterskorna tog över. Vi provade igen och det var en kamp att bara sitta på sängkanten. Vi fick avbryta och pausa och börja om några gånger, men tillslut så var tröjan bytt. Så länge sedan jag svimmade sist! Men blodtrycket var ju väldigt lågt..


Jag fick in nyponsoppa och lingondricka för att försöka få upp energin, men inget smakade värst mycket. Tillslut började rösten bli lite bättre och folk kunde höra mig igen. Pappa var framme i Jönköping runt 19-tiden och tack och lov fick han stanna en stund trots besökstiderna var slut. Min smärta blev värre under kvällen & jag var helt slut efter dagen så jag släckte tidigt.

Igår fick vi träffa sjukgymnasten igen och det kändes mycket bättre. Och sedan snackade vi lite med läkaren innan vi begav oss hemåt. Halsen är trög, axeln är på plats, men jag hatar axelskyddet. Jag har fått stränga order om vila och verkligen låta axeln läka. Jag berättar mer detaljerat om axeln i något annatinlägg. Nu är vi iallafall hemma igen.

Gillar

Kommentarer