En spänd bröstmuskel

& så är jag hemma igen, från dagens träning. Bröstmuskeln är ruggigt spänd. Den har verkligen gått från 0-100. Den släppte som mest när vi rörde armen i sidled & försökte lyfta armen, men annars är den himla spänd! Det känns lite halvtrist eftersom det är två veckor till nästa omgång botox. Å andra sidan är det ju äntligen bara två veckor kvar. En del av mig vill ringa Jönköping & be om botox tidigare, samtidigt som jag vet att botoxen är planerad utifrån operationen så det bästa är om jag kan vänta två veckor till.

Jag berättade om helgen. Det var nog den jobbigaste helgen på länge & det känns som jag vilat bort hela helgen. Det är fortfarande oklart varför det blir såhär ibland. Vi försökte klura ut om det kanske var något efter förra träningen, om vi gjorde något för mycket? Men nej, då borde detta ju ha kommit i torsdags. Jag tror träningen är min räddning till varför axeln inte är värre.

Imorse övervägde jag för någon sekund om jag skulle åka & det är inte alls ofta jag gör det. För mig är sjukgymnastiken prio & det ska extremt mycket till för att jag inte ska åka dit. Tror vi kan räkna på en hand hur många träningar jag fått ställa in genom åren & de flesta gångerna jag fått ställa in har det varit för att jag varit ”sjuk” ex, dunderförkyld. Men imorse var huvudvärken vidrig igen & det kändes som att jag precis hade somnat när väckarklockan ringde. Jag var först inne på att bara ligga på rygg, försöka sova & ja, ta mig igenom dagen! Men jag gick upp, bytte om & begav mig & ja. Det gjorde jag helt rätt i! Om det är någon som kan min axel så är det min sjukgymnast. & huvudet mår tusen gånger bättre av att ha varit där. Det ger mig självförtroende, trygghet, styrka & glädje av att se hur axeln svarar. Även om den ibland svarar bättre & ibland sämre. Den var helt klart påverkad efter helgen, men vi genomförde ett träningspass & det känns bra!

Resten av dagen består mest av mys. Eftersom bröstmuskeln är så himla spänd så är det ryggläge på schemat & det känns helt okej. Julgranen är på plats, det finns julgodis i kylen, jag har inte tittat ikapp på julkalendern & jag har inte druckit upp allt te från adventskalendern. Det är mysfaktor här hemma idag & då känns det till&med lite mysigt med ryggläge.

Ikväll kommer D & Nala hem & då blir det ännu mer mys! Ha en fin kväll & en toppen vecka! <3

Gillar