De förstår allvaret, men ingen gör något

Jag är SÅ besviken. Klockan är efter 18 och mobilen har inte ringt. Jag ringde dit tidigt imorse och pratade med en sjuksköterska runt 8. Hon skulle genast leta upp någon läkare och ringa upp inom en liten stund. Den här lilla stunden blev en väldigt lång stund enligt mig. Jag provade att ringa upp på nästa telefontid och fick bara "telefontiden är för tillfället stängt". Efter att ha ringt 13 gånger hittade Vilma ett annat nummer som vi ringde. Jag kom till någon växel och personen där försökte genast hjälpa mig. Ännu en som förstod allvaret. Tillslut kopplades jag vidare till operationsavdelningen, där de först inte kunde hjälpa mig men så fort jag berättade vad som hade hänt förstod de också allvaret i de hela. Personen skulle gå ner till mottagningen och be de ringa upp mig snarast. Här var klockan efter 14.

Och nu är klockan 18 och jag har inte hört ett knyst från sjukhuset. Mitt knä har hoppat ännu en gång och det gör ondare för var gång de flyttar på sig. Och jag är inte helt dum i huvudet - jag förstår att det töjer på knät varje gång. Och det VET läkarna också. Det är ingen hemlighet! Svullnaden har inte lagt sig och jag börjar känna mig despserat efter hjälp.

Mitt knä håller på att förstöra operationen för att ingen kan lyfta luren och ringa upp. Fy f*n vad jag är besviken. Mitt älskade älskade knä behöver inte vara förstört eller uttöjt än, men det blir det om ingen hjälper mig snart.

I förmiddags/runt lunch mådde jag väldigt illa på grund av knät. Jag upplevde knät väldigt grötigt och obehagligt. Kroppen behövde energi, men jag hade svårt att ge den.

Vilma kom hit med lunch och varit hos mig hela dagen. Jag vet inte vad jag har gjort för att förtjäna en vän som henne och jag förstår inte alls hur hon kan stå ut med min kropp när jag själv ibland inte ens gör det. Men hon finns här bredvid mig natt som dag i vått och torrt.

Just nu är jag så frustrerad och trött så jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Jag har över 13 timmar framför mig innan nästa telefon öppnar. 13 timmar känns just nu som en evighet.

Gillar

Kommentarer