1:an advent

Det är 1:a advent och jag blir varm av bara de två orden. Äntligen är underbara december när som helst är. Årets bästa tid. Jag älskar december och alla förberedelser inför julen. Alla utebelysningar, julklappsstressen, snön som förhoppningsvis snart kommer, tomten, Lucia, julgodiset- ALLT. Allt är så otroligt mysigt!

Iallafall, går kvällen var superbra. Först var jag med familjen och åt middag hos familjen Rantanen. Efter middagen tog jag bussen in till stan med en kompis. Sen åkte vi hem till mig. Bytte om till matchande pyjamas, satte på julmusik och bakade julgodis till 00. Efter julbaket tittade vi på ensam hemma. Jag har aldrig sett den innan!
Vi somnade alldeles för sent. Vi hade satt väckarklockan på 10.00, för att vi skulle hinna med dagens planer. Jag som alltid vaknar tidigt blev väckt av väckarklockan haha.
Vi gick upp och gjorde pepparkaksscones (som vi hade planerat). Med andra ord gjorde vi en riktig första advent frukost.

Sconsen blev bättre än förväntat. Lätta att göra och innehåller ingredienser som man oftast har hemma (bortse från pepparkakskrydda). Vi tog grahamsmjöl istället för vetemjöl, vi tror att grahamsmjölet minskade pepparkakssmaken så nästa gång ska vi nog ha mer pepparkakskrydda eller vetemjöl istället för grahamsmjöl. Iallafall så var de goda!

Gillar

Kommentarer